Normen en veiligheid

Veilige oplossingen

Al onze zwembadoverkappingen en afdekzeilen voldoen aan de strenge Franse normen inzake beveiliging van zwembaden (wetten NF P90-309 en NF P90-308 van 3 januari 2003). Met een Abridéal zwembadoverkapping hebt u de zekerheid dat uw zwembad 100% veilig en beschermd is.

Stevigheid

Al onze systemen bieden een grote weerstand en waarborgen een grote stevigheid. Onze Klassieke Primo werd uitvoerig getest door het CSTB en bood met glans weerstand aan een gewicht van 14O kg/m² en windsnelheden tot 170km/uur.

*Resultaten zijn afhankelijk van de kwaliteit van de ondergrond en de verankeringspunten

Kwalteit is onze prioriteit

Kwaliteit, sérieux en betrouwbaarheid zijn sleutelwoorden voor Abridéal. Al meer dan 30 jaar is Abridéal dan ook een echte referentie in zijn sector. Al meer dan 31.000 families in Europa kozen voor een Abridéal zwembadoverkapping. Overkappingen 100% made in France, zonder enige vorm van onderaanneming, de tevredenheid van de klanten is onze grootste prioriteit.

De beste materialen

Onze overkappingen worden vervaardigd uit streng geselecteerde materialen met heel veel aandacht voor de kwaliteit, stevigheid en levensduur. Onze stukken zijn enkel afkomstig van Europese leveranciers uit Frankrijk,Spanje, Italië en Oostenrijk.

Alle gebruikte materialen en stukken voldoen aan de strenge franse norm NF P 90-309 (waaronder ook de zouttesten)

Structuur

Thermisch gelakt aluminium met Qualicoat en Qualimarine label. Het buigen van onze profielen gebeurt in onze ateliers door machines met numerieke bediening waardoor deze zeer precies en secuur gebogen worden.

Bedekking

Dubbelwandig polycarbonaat 8mm, polycarbonaat 3mm en PMMA 4mm, aan beide zijden UV behandeld (gefabriceerd door SABIC en GENERAL ELECTRIC). De platen worden tijdens het transport beschermd, de beschermfolie wordt pas verwijderd tijdens de assemblage van de structuur.

Koppelstukken

Koppelstukken in aluminium 7075 afgewerkt met PBT versterkt met glasvezel voor een optimale combinatie van stevigheid en soepelheid.

Vijzen

Inox A4 type 316L

Epdm en borstels

Geleiders****

Geanodiseerd aluminium met anti-oxydatie behandeling

*met betrekking tot de verwerking voor het aanbrengen van de lak (garanties van kleurvastheid)
**met betrekking tot de kwaliteit van de lak
***op telescopische en openrollende modellen
****op telescopische modellen

Omdat beelden meer zeggen dan 1000 woorden, kan u hier kennismaken met de overkapping van Meneer P. uit Cessoy in Seine-et-Marne, geïnstalleerd in 1980.

Publicité Abridéal 1980

Deze Abridéal publiciteit van toen toont ons de dochters van meneer P. badend onder de overkapping. (voorloper van de Primo)

In 2009, na 29 jaar, was de overkapping van meneer P. nog steeds in gebruik. Wij vroegen hem dan ook om ons enkele fotos ‘te bezorgen. De platen zijn wat verouderd maar het zwembad is nog steeds beschermd. De dochtertjes van meneer P. zijn ondertussen volwassen vrouwen geworden maar ze genieten nog elke dag van het zwemmen onder de overkapping.

Dankzij de uitzonderlijke stevigheid en kwaliteit genoten ondertussen al 4 verschillende generaties van deze overkapping.