De bescherming van mijn zwembad

Een veilig zwembad

Een zwembadoverkapping installeren zal u de nodige gemoedsrust geven. Al onze zwembadoverkappingen en afdekzeilen voldoen aan de strenge Franse veiligheidsnormen voor zwembaden: NF P 90-309 en NF P 90-308.

 

Kristalhelder water 

Een overkapping beschermt eveneens uw water van alle vuiligheid. Het water is properder, gezonder en het aantal onderhoudsbeurten zal aanzienlijk verminderen.

Temperatuurwinst

Warmer water, verlengd zwemseizoen, zonder extra verbruik van energie !

Uw zwembadseizoen zal vroeger starten en zal later op het jaar stoppen.

 

En tijdens de winter?

Uw overkapping beschermt uw zwembad tegen vrieskou. Het is dus niet nodig om het waterpeil te laten dalen in de winter en om in het voorjaar een groot onderhoud uit te voeren.

Overwinteren,… een fluitje van een cent!

 

Installatie zonder bouwvergunning

Voor een lage overkapping is in de meeste gevallen geen enkele bouwvergunning noodzakelijk.

VERVANGT EEN ZWEMBADOVERKAPPING ELKE VORM VAN VERWARMING ?

Een lage zwembadoverkapping verwarmt het water. Afhankelijk van de vorm van het zwembad en de frequentie van het openen van de overkapping, mag men een warmtewinst verwachten tussen de 6 à 10° in vergelijking met een openlucht zwembad. Doordat er geen ontvochtingsysteem aanwezig is, is er ook geen energieverbruik. De thermodynamische kwaliteiten van een Abrideal garanderen u een aangename temperatuur van het zwembad van Pasen tot Allerheiligen (met uitzondering van extreme weersomstandigheden)

 

IS ER NOG ZWEMBADONDERHOUD NODIG MET EEN OVERDEKKING ?

Een zwembadoverkapping vermindert ongetwijfeld de sleur van het onderhoud, aangezien het vuil van buitenaf niet meer in uw zwembad terecht komt terwijl uw overkapping dicht is. Wanneer u echter uw zwembad ‘open’ gebruikt, kan er nog steeds vuil (bladeren, stof,…) in terecht komen. U zult dus wel nog steeds moeten stofzuigen, maar veel minder frequent! Ideaal is om een automatische robot aan te schaffen.

 

VERBRUIKT MEN MINDER ONDERHOUDSPRODUKTEN DOOR EEN ZWEMBADOVERKAPPING ?

Een overkapping verhindert verdamping : u verbruikt minder water om het waterpeil op niveau te houden.
Het regenwater wordt tegengehouden: hierdoor blijft de PH waarde op peil, waardoor uw onderhoudsproducten efficiënter kunnen werken.
Een overkapping houdt de meeste vervuiling van buitenaf tegen: u verbruikt minder onderhoudsproducten. Over het algemeen constateren we een vermindering van 20 à 30% van het onderhoudsbudget.

 

MOET HET ZWEMBAD IN WINTERSTAND GEPLAATST WORDEN ?

Onder een zwembadoverkapping zal uw water niet bevriezen. Het is bijgevolg onnodig om het waterpeil te laten zakken, vlotters te plaatsen en een winterproduct te gebruiken. Het is wel aan te raden om dagelijks 2 à 3 uren te filteren om te vermijden dat de pomp of leidingen zouden bevriezen. Aangezien het water gefilterd werd tijdens de winter, blijft uw zwembad gebruiksklaar en kunt u vanaf de eerste zonnestralen gebruik maken van uw zwembad.

 

HOE ONDERHOUD MEN ZIJN ABRIDEAL ZWEMBADOVERKAPPING ?

Zoals elke andere ‘buiten’ uitrusting, vraagt een overkapping om af en toe schoongemaakt te worden, ondermeer om zijn goeie werking te blijven garanderen. Abridéal stelt u een gamma van onderhoudsproducten voor die voldoen aan alle normen, efficiënt en gebruiksvriendelijk zijn.

 

WAT IS DE LEVENSDUUR VAN EEN ZWEMBADOVERKAPPING ?

Vanzelfsprekend, zijn ze meerdere factoren die een rol spelen, het type overkapping, de kwaliteit, productieproces. Algemeen genomen, kan men ervan uitgaan dat de metalen structuur van een zwembadoverkapping, een minimale levensduur heeft van 10 jaar. Dat sluit niet uit dat sommige onderdelen, die veelvuldig gebruikt worden, sneller slijtage vertonen en dienen vervangen te worden. Uitzonderlijke weersomstandigheden spelen ook een rol (storm, hevige en langdurige sneeuwval) en kunnen schade veroorzaken (meestal gedekt door de brandverzekering indien aangegaan bij plaatsing van de overkapping)Een degelijk onderhoud van de overkapping zorgt voor een langere levensduur.
Uit onze eigen Abridéal ervaringen kunnen we vaststellen dat meerdere van onze realisaties, na 20 jaar, nog steeds goed en trouw functioneren!
Ontdek de foto’s van de overkapping van Dhr. P à Cessoy (Seine-et-Marne) geplaatst in 1980.